Wesley Bekaert

In mijn jeugd raakte ik begeesterd door de Tweede Wereldoorlog bij het meermaals bekijken van ‘The Longest Day’. Toen ik een rijbewijs haalde, moest ik naar die stranden in Normandië om deze streek met eigen ogen te zien, waar zovelen streden voor onze vrijheid. Door de grote interesse in dit historisch gebeuren werd ik ook meegesleurd in het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, die uiteraard zoveel dichter was dan de Tweede.

Sinds de eerste trip naar Normandië wilde ik ook mijn bezoeken vastleggen op de gevoelige plaat en zo een website (oorlog.wesleybekaert.be) uitbouwen om mensen blijvend te herinneren aan deze vreselijke tijden. Eerst was dit met een simpele digitaal fototoestel, maar de interesse om toch wat meer kwaliteit te brengen, deed me overschakelen naar een spiegelreflexcamera.

Na zovele jaren van bezoeken werd de passie voor het vastleggen van allerlei herinneringen steeds groter en begon ik ook sport te fotograferen, andere reizen, evenementen,… Tot ik in 2023 eindelijk mijn eerste externe opdrachten kreeg voor communies, familiefeesten en ook een huwelijk.

Dit wens ik nu verder uit te bouwen, meer ervaren te worden, meer te leren en daarom denk ik dat ik bij de ‘Harelbeekse fotovrieden’ aan het juiste adres ben. Ik kijk ernaar uit via jullie nog verder te ontwikkelen zodat ik nog meer opdrachten mag verzorgen. Want niets is mooier dan mensen gelukkig te zien na het tonen van de foto’s van hun mooie momenten.